Nova generacija Folksvagen “pasat oltrek”-a je zvanično predstavljena uoči svetske premijere na Salonu u Ženevi početkom marta.

Najnovija verzija Passata je “Alltrack” zasnovan na “varijanti” sa podignutom visinom za 27.5 mm, novim lukovima točkova, osveženim prednjim i zadnjim branicima i ojačanim podvozjem od nerđajućeg čelika.

Druga generacija “Passat Alltrack” stiže sa standardnim 4MOTION pogonom na svim točkovima i blokadom diferencijala koji prebacuje snagu na točkove sa najvećom trakcijom obezbeđujući najbolje terenske performanse.
Takozvani “Off Road”(terenski) mod vožnje je takođe dodat modelu uz koji dolaze “Hill Start Assist” i “Hill Descent Assist” sistemi za lakše savladavanje uspona i nizbrdica. Kao što je i očekivano ispod haube se nalaze 1.4 litarski TSI i 2.0 litarski TSI benzinci sa 150KS i 220KS. Ljubitleji dizela će moći da biraju između 2.0 litarskog TDI sa 150KS, 190KS i 240KS.

Osnovni TSI i TDI motori su povezani sa šestostepenim manuelnim, dok moćnije verzije imaju šestostepeni DCT menjač. Sve varijante osim osnovnog imaju vučni kapacitet od 1,800 kg uz “Trailer Assist” sistem koji automatski poravnava vozilo sa prikolicom.

 

Vest preuzeta sa  vesti.mojauto.rs